Četnická pátrací stanice Praha - historická skupina, četnictvo a bezpečnostní sbory

Bezdružické parní léto - červenec a srpen 2012

Ve dnech 22. a 23. července 2012 vykonala Četnická pátrací stanice Praha, bezpečnostní službu na železniční trati Bezdružice – Pňovany, zejména pak na četnické stanici a na nádraží v Bezdružicích. Službu konalo 5 četníků, 3 vojáci z 18. ppl. Plzeň, 1 šílený doktor psychiatr, 6 lotrů, 1 jeptiška, 8 žen a dívek. Vše za vydatného přispění potulných muzikantů ze skupiny Švejkbend, dobových průvodčích z klubu VSPHŽ a taneční skupiny ALTEA.

     Tak jako každý rok, konalo se velké vlakové přepadení prvního ranního vlaku v sobotu a v neděli. Po celý den, pak četníci pronásledovali místní i přespolní lumpy a čelili nájezdům lupičských band na nádraží a cestující.

     Služba byla vykonána bez závad a všichni četníci byly velitelem stanice na závěr akce pochváleni před roztopenou lokomotivou.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Ve dnech 11. a 12. července 2012 vykonala Četnická pátrací stanice Praha, bezpečnostní službu na železniční trati Bezdružice – Pňovany, zejména pak na četnické stanici na nádraží v Bezdružicích. Službu konali 4 četníci, 3 vojáci z 18. ppl. Plzeň, 1 pološílený doktor psychiatr, 5 lotrů, 1 zdravotní sestra 7 žen a dívek. Vše za vydatného přispění potulných muzikantů ze skupiny Švejkbend, dobových průvodčích z klubu VSPHŽ a taneční skupiny ALTEA.

     Kromě každoročních velkých vlakových přepadení, zjevil se na trati i samozvaný lékař – samouk, MUDr. Chocholoušek, společně se zapůjčenou zdravotní sestrou a vlastním pacientem Josefem Vyskočilem. Po oba dny, pak četníci pronásledovali místní i přespolní lumpy a čelili nájezdům lupičských band na nádraží a cestující. Nejvíce je však zaměstnalo pronásledování úchyla Josífka Vyskočilovic, ze kterého se vyklubal pachatel mravnostních deliktů a jeho lékaře Chocholouška, kterého jakožto nefalšovaného blázna neustále tvrdil, že ho pronásledují vzducholodě.

     Služba byla vykonána bez závad a všichni četníci byli velitelem stanice, který se skrýval pod maskou šíleného lékaře, aby tak mohl četníky nenápadně kontrolovat, na závěr akce  pochváleni před roztopenou lokomotivou.

(fotografie z akcí jsou vloženy ve fotogalerii)

Komentáře jsou zavřeny.

úvodní stránka | nahoru | zpět | tisk stránky | Články lze kopírovat jen se svolením autora
© 2005 Design Jirka Převrátil | © 2005-2006 Obsah - kolektiv autorů ČPS Praha | Hostujeme u Českého hostingu