Četnická pátrací stanice Praha - historická skupina, četnictvo a bezpečnostní sbory

Soutěž hasičských veteránů - Bašnice 12.5.2012

     Dne 12. května 2012 se Četnická pátrací stanice Praha, zúčastnila soutěže hasičských veteránů v obci Bašnice, politický okres Hořice. Soutěže se zúčastnilo několik ručních hasičských stříkaček, pamatujících ještě Rakousko-Uherské mocnářství. 

     V rámci krásného leč trochu deštivého dne, předvedla ČPS Praha ukázku zákroku proti dvojici lupičů. Lupiči přepadli na statku statkářku, ukradli jí slepici a naspořené peníze. Státek následně zapálili. Statkář, který se vracel z nedaleké hospody přivolal místní hasiče a dým který stoupal z hořícího statku zase četnickou hlídku. Statkář, když dorazil ke statku, se zhroutil. Četníci poskytli statkářce ošetření a statkáře, který byl v šoku, dali blíže ohni, aby se zahřál a šok ustoupil. Samozřejmě ho k ohni otočili zády, aby se na hořící statek nedíval. Místní hasiči po té dokonali dílo zkázy, statek shořel do mrtě. Bohužel byl pojištěn u právě krachující Kampeličky. Po ohledání místa činu, se četníci pustili po horké stopě a po krátké přestřelce dopadli oba lupiče. Po zadržení se četníci s lupiči i s odcizenými věcmi vyfotografovali, jak bývalo zvykem. 

     Krásný den byl zakončen závody na koloběžkách, ve kterém se utkali nejen zúčastněné hasičské sbory, ale i četníci se statkářem a lumpem. Před tím však ještě vykonali u závodníků dechovou zkoušku na alkohol. Po závodě už raději ne. Po té, co statkář zaspal na startu a lump nezvládl pití piva na čas, četníci jako vždy slavně zvítězili. 

     Služba proběhla bez závad, ke spokojenosti všech přítomných.

(fotografie z akce jsou vloženy ve fotogalerii)

Komentáře jsou zavřeny.

úvodní stránka | nahoru | zpět | tisk stránky | Články lze kopírovat jen se svolením autora
© 2005 Design Jirka Převrátil | © 2005-2006 Obsah - kolektiv autorů ČPS Praha | Hostujeme u Českého hostingu