Četnická pátrací stanice Praha - historická skupina, četnictvo a bezpečnostní sbory

Akce s historickými automobily a motocykly - Litomyšl a Vlčkov (25.9.2010)

     Dne 25. 9. 2010 konala Četnická pátrací stanice Praha bezpečnostní službu v okresním městě Litomyšl a obci Vlčkov při akci POCTA PRVNÍ REPUBLICE. Dobový život pak dotvářely další členky a členové ČPS Praha.

     Policejní dopravní stráž a četníci dohlíželi nad závody automobilů, motocyklů a jiných silostrojů. V rámci služby byl policisty a četníky řízen dopravní provoz na Smetanově náměstí v Litomyšli a dále prováděn dohled na trase závodu z Litomyšle do obce Vlčkov. V obci Vlčkov policisté a četníci asistovali při pietním aktu u pomníku T.G. Masaryka. Dalšími úkoly bylo dohlížet na veřejný pořádek, zejména nad přítomnými živnostníky, kramáři, místními i přespolními opilci a drobnými zlodějíčky.

     Přes zvýšenou ostražitost bezpečnostních orgánů došlo na návsi v obci Vlčkov k loupežnému přepadení několika místních žen dvojicí nebezpečných lupičů. Včasným zásahem orgánů bezpečnostních byla dvojice ozbrojených lupičů po krátké přestřelce polapena a zneškodněna. Následná rekognice usvědčila zločince z jejich nekalého počínání a tito byli dodáni k okresnímu soudu.

     Bezpečnostní služba v obci Vlčkov pak byla završena na místním parkurovém závodišti, kde byli dopadeni zbývající členové lupičské bandy, kteří přepadli automobil místního statkáře, vezoucího paničky na nákupy do města.

(fotografie z akce jsou vloženy ve fotogalerii)

Komentáře jsou zavřeny.

úvodní stránka | nahoru | zpět | tisk stránky | Články lze kopírovat jen se svolením autora
© 2005 Design Jirka Převrátil | © 2005-2006 Obsah - kolektiv autorů ČPS Praha | Hostujeme u Českého hostingu